Yritysjärjestelyt ja omistajanvaihdos

Yritysjärjestelyt
– turvallisesti kohti huomista

Autamme varmistamaan yrityskaupan onnistumisen ilman ikäviä yllätyksiä, mikä on niin ostajan, myyjän kuin rahoittajankin edun mukaista. Onnistunut yritysjärjestely edellyttää usean alan erikoisosaamista – osaamme huomioida niin taloushallintoa, juridiikka, verotusta kuin tietojärjestelmiä koskevat yksityiskohdat. Huolellinen arvonmäärittely varmistaa yrityksesi aseman esimerkiksi yrityskaupoissa tai sukupolvenvaihdoksessa.

Yritysten omistajanvaihdokset
kaupoista sukupolvenvaihdoksiin

Yleisimmät yritysjärjestelyt koskevat omistajanvaihdoksia. Tarjoamme asiantuntijapalveluita omistajanvaihdostilanteisiin, kuten yrityskauppoihin tai sukupolvenvaihdoksiin. Käyttämällä asiantuntijan apua omistajanvaihdoksissa vältät tyypillisimmät ongelmatilanteet ja sudenkuopat. Yritysten omistajanvaihdokset ovat muutoinkin monen muuttujan summia, joten asiantuntijan avulla voit olla varma siitä, että prosessi etenee sujuvasti ja yritysjärjestely voidaan viedä onnistuneesti loppuun saakka.

Sukupolvenvaihdos edellyttää erilaista
osaamista yrityskauppoihin verrattuna

Sukupolvenvaihdos eroaa yritysjärjestelynä perinteisestä kauppatilanteesta siinä, että tyypillisesti osapuolet ovat lähisukulaisia ja kauppahinta on merkittävästi pienempi. Sukupolvenvaihdos voidaan myös toteuttaa esimerkiksi lahjana tai yhtiöjärjestelyillä, joten poikkeuksia normaaliin yrityskauppaan voi olla paljonkin. Maatilojen sukupolvenvaihdoksissa on myös huomioitava niitä koskeva erityinen lainsäädäntö.

Erilaisissa tapauksissa ja skenaarioissa saat meiltä asiantuntevaa apua yrityksen sukupolvenvaihdokseen. Tunnemme hyvin erilaiset yritysjärjestelyjeskenaariot, niiden vaikutukset menettelytapoihin ja muut seikat, jotka tulee ottaa huomioon sukupolvenvaihdoksen onnistumisen turvaamiseksi. Kauttamme saat asiantuntija-apua myös esimerkiksi lakineuvontaa tai verosuunnitteluun ja yrityksen rahoitukseen liittyviä palveluita.

Ota meihin siis rohkeasti yhteyttä kaikissa yritysjärjestelytilanteissa. Asiantuntijamme ovat aina valmiita auttamaan!

Yritysjärjestely, sukupolven vaihdos

Asiantuntija-apua erilaisiin yritysjärjestelyihin

  • Yritysrakennemuutokset toteutetaan tyypillisesti osana yhtiön omistuksen tai liiketoiminnan uudelleenjärjestelyjä.
  • Omistajanvaihdoksia ovat esimerkiksi yrityskaupat ja sukupolvenvaihdokset.
  • Yritysten sukupolvenvaihdoksiin tarvitaan usein erilaista osaamista kuin myytäessä yritystä ulkopuoliselle.
TAMPERE

Hämeenkatu 26 A
33200 Tampere
(03) 271 0700

PARKANO

Keskuskatu 8
39700 Parkano
(03) 44 7200

HÄMEENLINNA

Raatihuoneenkatu 17 A
13100 Hämeenlinna
(03) 4670 200

VALKEAKOSKI

Valtakatu 15
37600 Valkeakoski
(03) 573 0520