Heinätori

”Saamme keskittyä olennaiseen”

Ravintola Heinätori on tunnelmallinen ja monella tavoin ainutlaatuinen ravintola Tampereen sydämessä. Yrittäjäpariskunta Irja ja Lauri Väänäselle luotettavuus ja nopea palvelu on oikea resepti toimivaan taloushallintoon.

Heinätori on eräs Tampereen maamerkeistä ja maaseudun elinvoimaisuuden ilmentymä jo 1800-luvulta asti. Tuoreet elintarvikkeet ja laadukas kotimainen lähiruoka tekevät kauppansa tänäkin päivänä.  Alueen hengen mukaisesti Ravintola Heinätori tarjoaa asiakkailleen aidon valmistuskeittiön.
– Avasimme ravintolan vuonna 2008 ilman kokemusta alalta, mutta tiesimme tarkoin mitä halusimme: aidosti suomalaisen ravintolan. Valmistamme ateriat kokonaisuudessaan tuoreista raaka-aineista. Jopa perunamuusi tehdään käsin ja tietenkin luomutuotteista. Menumme on lyhyt ja maut yksinkertaisen hyviä. Sen minkä teemme, teemme viimeisen päälle hyvin. Sota-ajan lapsen sydäntäni lähellä ovat erityisesti metsäsienet ja kala-ateriat, Lauri kertoo.

Väänäset ovat tehneet paljon työtä yhteisen unelmansa eteen aina saneerauksesta alkaen – vuonna 1914 valmistunut, entinen punnitustila ja sittemmin linja-autokuskien taukotupa on muuttunut klassisen tyylikkääksi ravintolaksi, joka on kelvannut jopa presidentti Niinistölle.
– Erilaisuus on valttia. Emme tee asioita kuten muut, emmekä mainosta. Maine ja vieraat puhuvat puolestaan, Lauri jatkaa.

Tänään Ravintola Heinätori työllistää Väänästen lisäksi kolme kokkia ja tarpeen mukaan kaksi varamiestä.

Aikaa keskittyä

– Yrittäjänä minulle tärkeintä on työrauha. Taloushallinnon pitää pyöriä kuin itsekseen. Hyvin hoidettu taloushallinnon ulkoistus on sellainen, jota ei edes tarvitse miettiä. Aloitimme yhteistyön Gyllingin kanssa vuonna 2005, joten kohta tuosta tulee 10 vuotta täyteen. Palvelu kattaa kirjanpidon, palkanmaksun ja viranomaisvelvoitteiden hoitamisen. Gylling pitää meidät ajan tasalla ja saamme keskittyä siihen mitä osaamme. He hoitavat asiat niin hyvin, ettei ole tullut mieleenkään juosta halvemman vaihtoehdon perässä”, Lauri kiittelee.
 
Toimiva yhteistyö on hyvä uutinen myös ravintolan asiakkaille – Väänäset ehtivät jatkossakin keskittyä taatusti maukkaaseen ruokaan.

”Yrittäjänä minulle tärkeintä on työrauha. Hyvin hoidettu taloushallinnon ulkoistus on sellainen, jota ei edes tarvitse miettiä. Gylling pitää meidät ajan tasalla, ja saamme keskittyä siihen, mitä osaamme. He hoitavat asiat niin hyvin, ettei ole tullut mieleenkään juosta halvemman vaihtoehdon perässä”

Lauri Väänänen

yrittäjä, Heinätori

Heinätori:

  • Aidosti suomalainen ravintola
  • Avattu vuonna 2008
  • Henkilöstö 8
  • Vakiomenu ja valmistuskeittiö
  • Aina tuoreet raaka-aineet

 

TAMPERE

Hämeenkatu 26 A
33200 Tampere
(03) 271 0700
 

 

PARKANO

Keskuskatu 8
39700 Parkano
(03) 44 7200

 

 

HÄMEENLINNA

Raatihuoneenkatu 17 A
13100 Hämeenlinna
(03) 4670 200

 

 

VALKEAKOSKI

Valtakatu 15
37600 Valkeakoski
(03) 573 0520