Finnsweet

“Gylling hallitsee monialakonsernin taloushallinnon”

Herkullisista tuotteistaan tunnetun Finnsweet-konsernin liiketoiminta on taloushallinnon näkökulmasta monipuolinen kokonaisuus – tehtaiden, myymäläketjun, tukun sekä varaston vaatimukset on pystyttävä hallitsemaan yhdessä ja erikseen. Sokerina pohjalla on laadukkaalla palvelulla ansaittu keskinäinen luottamus.

Finnsweet on makeisten, suklaan ja leipomotuotteiden tuonti- ja tukkukauppaa, pakkausta ja valmistusta harjoittava monialakonserni sekä perinteikäs perheyritys. Yhtiön pääkonttori ja varastot sijaitsevat Porvoossa erinomaisten kulkuyhteyksien päässä. Konserniin kuuluvat myös Finlandia Candyn tehtaat Riihikoskella ja Suomussalmella, sekä pääkaupunkiseudulla toimiva Karkkitori-myymäläketju. Pääosa liikevaihdosta muodostuu maahantuotujen makeisten myynnistä, ja myös vientiä kehitetään voimakkaasti. Sydämeltään suomalaisena Avainlippu-yrityksenä Finlandia Candy on solminut Suomi 100-kampanjaan liittyvän yhteiskuntasitoumuksen, joka lupaa valmistuksen pysyvän Suomessa sekä pyrkimyksen kotimaisten raaka-aineiden käyttöön. Konsernin kirjanpidon, palkanlaskennan, sekä myynti- ja ostoreskontrat kattava yhteistyö Gylling Accountingin kanssa jatkuu yli 20 vuoden ajalta tuttujen asiantuntijoiden sekä uusien vahvistusten voimin.
– Gylling hallitsee monialakonsernin taloushallinnon. Heillä on riittävät resurssit, laaja-alainen osaaminen sekä edellyttämämme laadukas ja joustava palvelu, kertoo Finnsweet-konsernin talouspäällikkö Tamara Liimatainen.

Monipuolista konsernilaskentaa

Finnsweet-konsernin kolme toisistaan poikkeavaa liiketoiminta-aluetta – tehdastuotanto, myymälät sekä tukku- ja varastotoiminta – tuovat haasteensa konsernilaskentaan.
– Tehtailla lasketaan kapasiteettia ja tuotteiden kannattavuutta suhteessa tuotantoon. Myymälöissä seurataan katetta, ja kulurakenne on erilainen. Lisäksi tukku- ja varastopuolen ansaintalogiikka poikkeaa kummastakin, ja niissä on tunnettava varaston kierto sekä kausittaiset piikit, Tamara jatkaa.
Kiireisessä taloushallinnossa korostuu oikeellisen tiedon merkitys. Gyllingin ansiosta asiat hoidetaan kerralla kuntoon, eikä niitä tarvitse jälkikäteen tarkistella. Kun taloushallinto toimii, paranee niin asiakkaiden, henkilöstön kuin sidosryhmien tyytyväisyys.
– Esimerkiksi palkat ja laskut maksetaan sekä ajallaan että oikein, eikä turhia perintäkirjeitä lähetetä. Gylling ansaitsee kiitoksen myös valmiudesta hyödyntää järjestelmäämme, johon kuuluvat taloushallinnon ohella tuotannonohjaus ja logistiikka. Digitalisaation myötä jo kolmannes taloushallinnon asioista kirjautuu automaattisesti, mikä säästää aikaa ja rahaa sekä vähentää inhimillisiä virheitä, Tamara toteaa.
Finnsweetin suunnitelmissa on niin sisäisen laskennan kuin raportoinnin kehittäminen entistä tehokkaammaksi hallituksen ja johdon työkaluksi.
– Taloushallinnon osaajia etsiviä neuvon hankkimaan ennen kaikkea fiksun kumppanin. 25 vuoden kokemuksella sanon, että tärkeintä on luottamus. Gyllingin ansiosta voimme rauhassa keskittyä työhömme. He ovat hoitaneet asiansa hyvin, joten suosittelen heitä lämpimästi, toteaa Finnsweet-konsernin toimitusjohtaja Petri Salonen.

”Taloushallinnon osaajia etsiviä neuvon hankkimaan ennen kaikkea fiksun kumppanin. Tärkeintä on luottamus. Gyllingin ansiosta voimme rauhassa keskittyä työhömme. He ovat hoitaneet asiansa hyvin, joten suosittelen heitä lämpimästi.”

Petri Salonen

toimitusjohtaja, Finnsweet-konserni

Finnsweet-konserni:

  • Perustettu vuonna 2004
  • Pääkonttori, hallinto ja varastot Porvoossa
  • Makeistehtaat Suomussalmella ja Riihikoskella, tehtailla FSCC22000-sertifiointi
  • Myymälät Karkkitori-ketju pääkaupunkiseudulla
  • Liikevaihto 2017 20 m€
  • Henkilöstö 83
  • Suomalainen, Avainlippu-perheyritys
  • Tuotteita muun muassa Arimex, Perinteiset Belgialaiset suklaat ja tryffelit, Casali-suklaabanaanit, Coolmore-kuivakakut, metrilakut sekä laaja valikoima makeisia

Lue lisää

 

TAMPERE

Hämeenkatu 26 A
33200 Tampere
(03) 271 0700
 

 

PARKANO

Keskuskatu 8
39700 Parkano
(03) 44 7200

 

 

HÄMEENLINNA

Raatihuoneenkatu 17 A
13100 Hämeenlinna
(03) 4670 200

 

 

VALKEAKOSKI

Valtakatu 15
37600 Valkeakoski
(03) 573 0520