Yritysjärjestelyt ja omistajanvaihdos

Yritysjärjestelyt
– turvallisesti kohti huomista

Autamme varmistamaan yrityskaupan onnistumisen ilman ikäviä yllätyksiä, mikä on niin ostajan, myyjän kuin rahoittajankin edun mukaista. Onnistunut yritysjärjestely edellyttää usean alan erikoisosaamista – osaamme huomioida niin taloushallintoa, juridiikka, verotusta kuin tietojärjestelmiä koskevat yksityiskohdat. Huolellinen arvonmäärittely varmistaa yrityksesi aseman esimerkiksi yrityskaupoissa tai sukupolvenvaihdoksessa.

Yritysten omistajanvaihdokset
kaupoista sukupolvenvaihdoksiin

Tarjoamme asiantuntijapalveluita omistajanvaihdostilantesiin, kuten yrityskauppoihin tai sukupolvenvaihdoksiin. Käyttämällä asiantuntijan apua omistajanvaihdoksissa vältät tyypillisimmät ongelmatilanteet ja sudenkuopat.

Sukupolvenvaihdos edellyttää erilaista
osaamista yrityskauppoihin verrattuna

Sukupolvenvaihdos eroaa perinteisestä yrityskauppatilanteesta siinä, että tyypillisesti osapuolet ovat lähisukulaisia ja kauppahinta on merkittävästi pienempi. Vaihdos voidaan myös toteuttaa esimerkiksi lahjana tai yhtiöjärjestelyillä, joten poikkeuksia normaaliin yrityskauppaan voi olla paljonkin. Maatilojen sukupolvenvaihdoksissa on myös huomioitava niitä koskeva erityinen lainsäädäntö.

Erilaisissa tapauksissa ja skenaarioissa saat meiltä asiantuntevaa apua yrityksen sukupolvenvaihdokseen. Tunnemme hyvin erilaisten järjestelyjen vaikutukset ja seikat, jotka tulee ottaa huomioon sukupolvenvaihdoksen onnistumisen turvaamiseksi.

Yritysjärjestely, sukupolven vaihdos
  • Yritysrakennemuutokset toteutetaan tyypillisesti osana yhtiön omistuksen tai liiketoiminnan uudelleenjärjestelyjä.
  • Omistajanvaihdoksia ovat esimerkiksi yrityskaupat ja sukupolvenvaihdokset.
  • Yritysten sukupolvenvaihdoksiin tarvitaan usein erilaista osaamista kuin myytäessä yritystä ulkopuoliselle.
TAMPERE

Hämeenkatu 26 A
33200 Tampere
(03) 271 0700

PARKANO

Keskuskatu 8
39700 Parkano
(03) 44 7200

HÄMEENLINNA

Raatihuoneenkatu 17 A
13100 Hämeenlinna
(03) 4670 200

VALKEAKOSKI

Valtakatu 15
37600 Valkeakoski
(03) 573 0520